Op maat gemaakte private blockchain voor uw organisatie

De techniek

Waar mensen werken, worden onbedoeld fouten gemaakt. Vaak ontstaat dit door onduidelijke werkafspraken, door IT-systemen die niet aansluiten op het proces, door onjuiste informatie of door gebrek aan controle op de uitvoering. Uit de praktijk blijkt dat bestaande automatisering vaak niet foutloos en niet volledig is en dat de communicatie tussen de systemen van samenwerkende organisaties gecompenseerd wordt met e-mails en Excel sheets.

Hoe help je mens en organisatie om de kwaliteit te verbeteren, het werkproces beter en vollediger te ondersteunen, fouten te voorkomen en meer data-gedreven te werken ? Hoe weet je zeker dat alle stappen in het proces goed, volgens afspraak en volgens de regels zijn doorlopen? En hoe kan je aantonen dat je volgens een bepaald protocol of wet- en regelgeving werkt? Private blockchains zijn hierbij dé oplossing! 

Om snel en eenvoudig uw bedrijfsprocessen sturend en inzichtelijk te maken, helpt BCS u graag met de ontwikkeling van uw private blockchain. BCS werkt hierbij met de unieke OLE-methode. Met deze no-code oplossing wordt vanuit een gedetailleerde flowchart van het gewenste proces, automatisch software gegenereerd. De doorlooptijd, om met de OLE-methode een private blockchain te maken, is, in vergelijking met traditionele software ontwikkeltrajecten, aanzienlijk korter. 

Door  onze methode  is de automatisering van uw proces eenvoudig te onderhouden. Bij wijzigingen wordt de flowchart aangepast en wordt er vervolgens volledig automatisch door middel van de OLE-compiler, nieuwe blockchaincode gegenereerd.

De voordelen van no-code

Onze unieke methode in combinatie van de technologie van NorthChain, zorgt ervoor dat uw bedrijfsproces sneller en gemakkelijker gedigitaliseerd wordt. Kenmerken zijn:

Korte ontwikkeltijd

Op maat gemaakt en 100% gevalideerd

Snel aanpasbaar

Private Blockchain

De werking van een private blockchain is volstrekt anders dan die van de publieke blockchain. In de private blockchain zijn alle partijen bekend en er wordt volgens vaste afspraken, volledig transparant samengewerkt en gegevens uitgewisseld. Daarnaast heeft private blockchain geen energieverslindende ‘mining’ nodig en is het, bijvoorbeeld, ook geschikt voor één intern proces binnen een bedrijf waar veel te optimaliseren valt. 

De private blockchain biedt significante voordelen voor ondersteuning van bedrijfsprocessen wanneer: 

• absolute transparantie en betrouwbaarheid van dataoverdracht noodzakelijk is; 
de processtappen exact conform afspraak tussen mensen, afdelingen en externe organisaties gevolgd moeten worden; 
• 
er een non-muteerbare audit trail gewenst is; 
• 
data foutloos tussen verschillende systemen/applicaties uitgewisseld moet worden; 
• 
privacy (o.a. AVG) en veiligheid bij informatie-uitwisseling gewaarborgd moet zijn; 
• 
certificering van organisaties nodig is; 
• 
er realtime inzage in het proces gewenst is. 

Is een private blockchain geschikt voor uw bedrijfsprocessen?

Blockchain is geschikt voor grote en kleine processen in allerlei soorten bedrijven, waar meer en betere ondersteuning nodig is en waar het koppelen van interne en externe systemen en processen gewenst is. Het is echter niet nodig om de bestaande systemen te vervangen. Blockchain-gedreven processen maken juist de verbinding tussen de systemen mogelijk en geven real time inzicht, controle, sturing en het logt processtappen.

Geautoriseerde gebruikers kunnen inloggen en krijgen precies de juiste en afgesproken informatie van hun proces in het scherm of smartphone te zien en alle stappen, waar zij input op moeten geven. 

Waarom kiezen voor Business Chain Solutions?